AdaCore lanserar en omfattande ny version av GNAT Programming Studio

GPS 5.1 Integrated Development Environment ger nya C/C++-funktioner, förbättrat stöd för CodePeer och mer kraftfull källredigering

BOSTON, Massachusetts, New York och Paris den 29 september, 2011 - Embedded Systems Conference – AdaCore, en ledande leverantör av Ada språkverktyg och supporttjänster, tillkännagav idag den kommande lanseringen av GNAT Programming Studio (GPS) 5.1. Denna nya större version av AdaCores grafiska Integrated Development Environment (IDE) kommer att finnas tillgänglig från och med oktober och ger utökad funktion för C och C++, förbättrad integration med CodePeer (automatiserad kodgranskare och validator), mer kraftfull källredigering och förbättrad GUI-prestanda. GPS är försedd med GNAT Pro på de flesta plattformar.

– Den här nya versionen av GPS stärker stödet för verktyg och processer som är viktiga för hela livscykelns applikationsutveckling. Stora användningsområden är nästan alltid utvecklade med hjälp av flera språk, så vi har utökat GPS inom detta område. Stora eller långlivade program behöver analysverktyg, konfigurationshantering och systemintegration, så vi har också förbättrad GPS-stöd här. Den nya versionen är helt enkelt mer kraftfull i områden som våra kunder har frågat efter, säger Arnaud Charlet, GPS-projektledare på AdaCore.

Förbättringar i GPS 5.1 inkluderar:

 • Förbättrat stöd för C och C++:
  • Smart completion för C och C++-använande av fdump-xref info
  • Ada-to-C source navigation
 • Förbättrad CodePeer support:
  • Tillgänglighet av score card-funktion
  • Förbättrad filtrering
  • Locations view är nu synkad med CodePeer report
  • Möjlighet till att ange alternativ databas/output directories
  • Tillgänglighet för race condition report
 • Nytt system för handläggning av VCS-menyer:
  • Alla VCS-menyer är nu hanterade genom central placering för tillåtelse av valfri layout av alla VCS-menyer
 • Tillgång till utökande automatiserande code fixes
 • Utökat documentations-genererande:
  • Möjlighet till att exportera browser-innehåll till PDF
 • Förbättrad GUI-integration och prestanda:
  • Förbättringar av multipla document-gränssnitt (MDI), sök-stöd och code browsers.

GPS 5.1 är kompatibel med GNAT Pro versioner 3.16a1 upp till 6.4. Som med alla GNAT Pro-komponenter, distribueras GPS med full källkod och stöd av AdaCores snabba och expertsupport online.

Om GNAT Programming Studio (GPS)
GPS är en kraftfull integrerad utvecklingsmiljö (IDE) skriven i Ada med GtkAda-verktygslådan. GPS:s omfattande navigering av källkod och analysverktyg kan generera ett brett utbud av nyttig information, bland annat grafer, källberoenden, projektorganisation och mått-komplexitet. Det stöder också konfigurationshantering via ett gränssnitt till tredjeparts Systems Version Control och finns på en mängd olika plattformar. GPS är mycket utbyggbara, ett enkelt skriptspråk ger möjligheter till ytterligare integration. Det är också anpassningsbart, vilket gör att programmerare kan specialisera olika aspekter av programmets utseende i editorn för ett användardefinierat utseende och känsla.

Pris och tillgänglighet
GPS 5.1 medföljer GNAT Pro Ada utvecklingsmiljö samt SPARK Pro och CodePeer Pro-verktygslådor och kunderna kan ladda ner den via GNAT Tracker-verktyget.

Webinar
Ett webinar med fokus på de nya funktionerna för GPS 5.1 kommer att presenteras senare i år. För schema och annan information, eller för att registrera, besök www.adacore.com/home/gnatpro/webinars/

Om AdaCore
AdaCore grundades 1994 och är den ledande leverantören av kommersiella mjukvarulösningar för Ada, ett toppmodernt programmeringsspråk utformat för stora, långlivade tillämpningar där säkerhet, skydd och pålitlighet är kritiska faktorer. AdaCores flaggskeppsprodukt är utvecklingsmiljön GNAT Pro, som säljs med expert-support online och finns tillgänglig på fler plattformar än någon annan Ada-teknologi. AdaCore har en omfattande global användarbas; se http://www.adacore.com/home/company/customers/ för mer information.

Ada och GNAT Pro ser nu en stor ökning inom tillämpningar med hög integritet och säkerhetscertifiering, till exempel kommersiell flygteknik, militärsystem, flygtrafikledning/-kontroll, järnvägssystem, medicinsk utrustning, samt inom säkerhetskänsliga områden såsom finanstjänster. Verktygsuppsättningen SPARK Pro, som tillhandahålls av AdaCore, är särskilt användbar i sådana sammanhang.

AdaCore har ett nordamerikanskt huvudkontor i New York och ett europeiskt huvudkontor i Paris. www.adacore.com

Presskontakt
press@adacore.com

  Last Updated: 3/1/2018
  Posted on: 9/27/2011